SUBERYTOWE KORKI DO BUTELEK
Suberytowe korki do wina powstają w wyniku formowania kruszywa korkowego i spoiwa pod wpływem wysokiej temperatury i ciśnienia. W efekcie powstają zatyczki o bardzo dobrych parametrach. Korek suberytowy jest elastyczny i spójny, dzięki czemu zapewnia szczelność butelek, pojemników szklanych, plastikowych i ceramicznych.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria. Zachęcamy do obejrzenia innych dostępnych produktów z oferty.
Jakie korki do butelek do wina?
Korki do wina naturalne to najlepszy wybór do szlachetnego trunku z winogron. Do długo dojrzewającego wina najlepiej wybrać korek lity. Korki suberytowe i aglomerowane to natomiast dobry wybór do win młodych, leżakujących do dwóch lat, oraz typu frizzante. Stosowane są również do naczyń ceramicznych, słoików, szklanych pojemników i butelek. Charakteryzują się bardzo dobrą szczelnością, niską ceną i jednorodnym wyglądem. Dzięki temu nawet duża partia towaru z zatyczkami będzie prezentować się jednolicie i estetycznie.
Ile kosztuje korek do wina?
Ceny korków do butelek zależą od ich jakości. Do najdroższych należy korek lity, bezpośrednio wydrążony w korze dębu korkowego, bez dodatku spoiwa. To elegancki korek do wina, który najlepiej nadaje się do trunków długo dojrzewających trunków klasy premium. Ekonomiczna alternatywa to zatyczki suberytowe i aglomerowane.
Korek do wina – gdzie kupić?
Korek ma niebagatelne znaczenie dla procesu dojrzewania i jakości wina. Z tego powodu zatyczki suberytowe najlepiej kupować u sprawdzonych dostawców. Oferujemy jedynie sprawdzone, dopuszczone do żywności produkty, których jakość potwierdzona jest atestami i certyfikatami.